April, april.

Imorgon är det första april. Det betyder att man får luras hur mycket man vill. När jag var mindre älskade jag den här dan och försökte lura så många jag kunde. Nu orkar jag inte längre, har gått och blivit lite lat. På sin höjd kanske jag tejpar osthyveln, eller lurar Julia. Hon är ganska lättlurad.

Vissa däremot tar det otroligt seriöst. Jag tycker att det är kul att luras men man måste dra en gräns. När det förstör mer än man tycker det är roligt blir man ju bara irriterad på person som luras. Det ska ju inte vara seriösa luringar som att någon har vart med om en bilolycka och ligger på sjukhus. Det är så onödigt och jag skulle nog inte förlåta någon som lurade i mig något sådant i första taget. Var drar ni gränsen?



/Rebecca

Nelly

Efter att ha kollat runt på lite bloggar kan man se att alla är med i någon bikini-tävling på Nelly.com. Självklart var jag också tvungen att vara med, rösta på mig!! Hahah, min chans att vinna är ju ändå noll. :)

Min designade bikini på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min bikini här!


 Min designade bikini på NELLY.COM

   Hjälp mig att vinna, rösta på min bikini här!


Kalligrafi.

Idag slutade vi så sent som fyra. Vi hade Bild & Form och håller på med kalligrafi. Det var faktistk roligare än man kunde tro. Och lättare! För några år sedan fick jag ju kalligrafi-pennor i present. Kanske borde jag leta upp dem.. Jag gjorde en liten tatuering på mig själv i alla fall.


Maräng II

Såhär blev mina maränger. (Som var inne nästan dubbelt så länge som i receptet!)




De båda såg och smakade gott!


Seize It When You Can.

I somma ska vi flytta. Just nu bor jag i vår fina, stora villa. Men i sommar måste jag flytta till en lägenhet istället. Jag har bott i vårt hus i hela mitt liv. Det känns verkligen jättekonstigt att något annat ställe skulle kunna vara mitt hem. Det är ju här jag bor, det här är jag.  Aldrig kommer jag vänja mig ordentligt vid tanken att det kommer tillhöra någon annan. Någon annan som möblerar och målar om. Ändrar så att den prägeln jag satt på huset försvinner. Det känns så fel. Ändå säger alla till mig att det säkert blir bra, att man vänjer sig och så vidare. Jo, jag kommer säkert vänja mig och livet går vidare. Men hela femton år av mitt liv har jag levt här. Det är inte så lätt att bara släppa något man haft i femton år. Ändå vet jag att det inte finns något jag kan göra åt det. Lägenheten är köpt och tiden jag har kvar här är räknad. Det spelar ingen roll om jag skriker eller gråter eller vägrar. Det kommer ändå att ske. Antingen kan jag acceptera det, vänja mig vid ett nytt liv och låta mina femton är här gå till det förflutna. Se mot en ny fas av livet. Ändå vill jag inte acceptera och vänja mig vid ett nytt liv. Hela grunden för mig raseras på en sådan kort tid. Jag känner mig både förvirrad och hjälplös. Inte nog med detta ska jag också stå ut med nu ska det väljas framtid. Om bara några månader ska jag och alla andra jag känner börja i nya skolor, utspridda. Alla de jag växt upp med kommer inte längre finnas en skoldag ifrån. Kanske jag stöter på någon på tunnelbanan. Kanske jag inte ens säger hej. Det vet jag inte. Jag vet ingenting. Jag har ingen kontroll. Min framtid, mitt liv. Vart är jag på väg?

Maränger.

Jag har verkligen inte haft tid eller ork att blogga ordentligt på sistonde men snart är det påsklov och då lär jag ta tag i det och annat. Nu på kvällen har jag bakat maränger, stoppade precis in dem i ugnen. Synd att de ska vara inne fär så länge. Bara 45 minuter kvar..

3 äggvitor (1 dl)
2 dl socker
Några droppar ättiksprit

Sätt på ugnen. Vispa upp äggvitorna med ättikspriten och hälften av sockret till hårt skum. Vänd försiktigt ner resten av sockret. Lägg smeten i klickar på bakplåtspappertäckt plåt. Grääda i mitten av ugnen på 100 grader i ca 45 min tills de blir lätta och släpper från pappret.




Update: Dessa maränger tar bara mer tid ju mer jag väntar...                                                                           


Varför går det aldrig något bra på TV när man faktiskt kollar!?

Det fanns bara skit på tv. Sen kom jag på att det är sommartid. Det betyder att jag måste upp en timme tidigare imorgon. Och att jag bör gå och lägga mig tidigt. Blö!

Sunday Eve.

Jag missade Gossip Girl! Nu blir jag sur. Vilken tur att Megavideo finns, hehe. Men något bra måste det väl gå på tv en Söndagskväll. Jag ska nog ta och göra en kopp te. Mysigt, mysigt!




Bara en vecka kvar till påsklov.

Har haft lite halvkass uppdatering på sistonde. Igår var jag och Julia och såg Alice I Underlandet. Den var verkligen jättebra. Helt klart högsta poäng. Just nu är det påskpynting som gäller. Påsken är en av mina favorithögtider. Det absolut godaste på påskbordet tycker jag är ägghalvorna med räkor som vi alltid brukar ha. Vad är eran?



Remember My Name. Faaame! I'm gonna live foreve...

Snart har jag dansträning. Jag tränar ju showjazz två gånger i veckan på Lasse Kühler. Förra fredagen missade jag träningen så idag måste jag ta igen. Så det bli dubbelträning ikväll. Just nu kör vi en koreografi till Fame. Från den nya versionen då. Det är ju kul med träning men dåliga träningstider är så trist. Har ni också dåliga träningstider eller bra?


FREDAG.

God Morgon! Idag är det fredag! Yeey! Jag har räknat ut att det bara är fyra och en halv skoldagar kvar till påsklovet med idag. För på fredag nästa vecka är vi lediga och på torsdag är det halvdag eftersom det är skärtorsdag. Nu ska jag dra till skolan och lyssna på lite Lady Gaga dit.




Gammal bild.


Pärlor!

Här är armbanden jag och Julia gjorde igår. Tyckte faktiskt det blev fina. Både jag och Julia nästan samlade på pärlor när vi var mindre, men ingen av oss vågade använda dem för de var så "fina". Haha, det var väl dags nu..


Bara två dagar kvar tills helg!

På Lördag ska jag och lilla Julia gå och se Alice i Underlandet. Tror att det garanterat kommer bli en favoritfilm. Både Johny Depp, Anne Hathaway m.fl är ju med så man förväntar sig ju ganska mycket..






Stress, stress, stress.

Eftermiddagen spenderades med Julia och en massa pärlor. Reslultat kommer senare. Nu måste jag dra iväg till gitarren. Har knappt hunnit äta men måste dra om två minuter, stress, stress..,



Nationella, igen...

Idag är det dags för det fjärde nationella provet. Jag har redan tröttnat. Paniken man brukade känna förut innan ett nationellt prov har mer blivit "åh, nej inte igen". Man har ju inte bara ett prov i varje ämne utan ungefär tre. I alla fall i avenska och engelska. Men nu ska jag försöka tagga till. idag är det skriv, det borde väl bli ganska kul..?

- Bekväma kläder. Man får mycket svårare att koncentrera sig med kläder som skaver eller känns obehagliga.

- Fokus. Att inte börja tänka på annat, typ som vad som går på tv ikväll.

- Läsa igenom frågan ordentligt innan man börjar skriva och vet vad det är man ska skriva om så man inte skriver ihop något på tio sifor utan slut.

- Sist men inte minst, det går inte att plugga till nationella prov. Så tänk inte, jag kan inte det här, eller nej jag kommer inte klara det. Det funkar aldrig.

Lycka till alla som också ska göra nationella idag!

Hemgjord müsli

Jag fick baklust nu på kvällen så jag gjorde lite müsli. Hemgjord müsli är nog bland det godaste som finns. När man väl vant sig vid det kan man inte äta vanlig müsli efteråt, det smakar som råa havregryn.

6 dl havregyn
2 dl hackade nötter
2 dl solrosfrön
1 tsk kanel
2 msk raps eller matolja
2 msk vatten
2 msk flytande honung
1 dl russin
1 dl torkade aprikoser

Sätt på ugnen på 200 grader. Blanda havregryn, solroskärnor, nötter och kanel i en långpanna. Blanda sedan olja, vatten och honung i ett glas och häll över grynen. Sätt in långpannan i ugnen i 20 min och rör om var 5te minut. Låt svalna och blanda i russin och aprikoser och häll upp i varma glasburkar.



Imorgon är det nationellt prov igen..,


Ge mig sol, gräs och plusgrader!

Varför kan det inte bli vår! Nu har det snöta inatt. Om drygt en vecka är det April! Det är knappt att man kommer ihåg hur grönska ser ut. -.-


En helt vanlig plätt-eftermiddag med Annika







Ooooooh.... Tadaa!


Monday Morning.



Sweet Dreams Are Made Of This.



Jag somnade en stund i eftermiddags och nu har jag överskottsengergi. Det blev drömmar av den energin. Nu ska jag titta på TV med drömmar och te. Det gör inget om jag går och lägger mig sent. Vi börjar inte förrän halv tio och slutar halv tolv!


Jag VILL vinna!

Egoina har en tävling på sin blogg. Ge mig tur! Min motivering är: Att jag förtjänar att vinna, helt enkelt. (Okey, egentligen orkar jag inte bara skriva en såndär sliskigt lång motivering och varför det är så synd om mig så att det bara är rättvist att jag vinner.)




Ledarsänding.

Om jag inte nämnt det tidigare gör jag i alla fall det nu. Jag har under året utbildat mig till konfirmationsledare. Jag konfirmerade mig 08/09 i Västerledskyrkan församling med läger i Assisi, Italien. Det var jättekul och idag så var det ledarsänding då blev vi kommer "riktiga" ledare. Jag har blivit placerad i Assisi-gruppen även i år och i maj åker jag till Assisi i en vecka. Fast den här gången som ledare. Ska bli jätteroligt och längtar. Istället för blask och grått lite sol och värme. Jag, Julia och Annika. Förra året efter konfirmationen.


Nu sitter jag och väntar på att mina drömmar i ugnen ska bli klara..
Mumsigt!


Igårkväll i bilder.

Det blev senaste Saw, den var hlet klart bäst (läs läskigast) av alla hittils. Vi kände oss tvungna att hyra den när vi sett alla tidigare filmer. Men de är så himla äckliga, vissa grejer vill man inte se. Jag fattar inte hur man kan komma på ideér till alla filmerna. Det finns ju hela sex stycken nu och jag tror inte att det här var den sista.. Annars så hade Annika Nyttig ett smoothie recept med avokad och melon som vi var tvungna att testa. Det var faktiskt ganska gott!



 


Carpe Diem

Hej! Nu har duktiga jag gjort läxorna och pluggat lite. Det är så mycket skönare att göra det när man har tid än sena vardagskvällar. Snart ska jag dra över till Annika. Vi ska laga middag och ha lite mys. Kanske lägger upp nåt foto om det senare.

I´ll be back!


F- f-f-fri-FRIDAY!

Ikväll är det disco för sexorna, det är våran klass som ordnar. Jag vet inte vad vi ska ha pengarna till men det är ju sista terminen tillsammans för sedan börjar ju alla i nya skolor i gymnasiet. Just nu sitter jag och taggar till Lady Gaga, Telephone. Den bli bara bättre och bättre för varje gång jag hör den!





Halsband. Paljettjacka. T-shirt. Klocka och blandade armband. Jeansshorts. Tights.                                                                                                                          


11 trender i vår.

1. Pudriga, nudiga och jordnära färger. Allt från pastellrosa till beigebrunt. .

2. Underkläder utanpå kläder.

3. Den korta trenchcoaten. 

4. Taxklackar.  

5. Militärgrönt.

6. Blommor.

7. American-girl.

8. Transparent & spets. 

9. Jeans. 

10. Prickigt

11. Lantkänsla. Råa, enkla material. Obs! Det ska bara gälla kläderna. Man ska alltså inte vilja åka till landet på riktigt. Hur nu det går ihop.

Källa: ELLE


Queen Gaga.

Queen Gaga är en klass för sig och likaså Beyoné. Bättre blir det nog inte.

                                 


Malta eller England,..?

I sommar ska jag troligen åka på språkresa med Molly, fast vi har inte bokar något än. Det står mellan England och Malta. Vi har bara svårt att hitta ett datum som inte är fullbokad och passar. Malta är ju mer sol och bad än England och det är jag i stort behov av just nu. Men England är ju London och det verkar ju skitkul. Men jag har ju heller aldrig varit i England.  
                       

     eller     

/Rebecca                                                                                                                                                   


GNURGLOR,

God morgon. Känner mig frusen idag trots att jag duckit en kopp te och lagt en sån där värmepåse man värmer i mikron i knäet. Får hoppas att jag inte har en förkyld på gång, jag orkar inte med att vara sjuk just nu. Sista lektionen idag har vi bild & form och det är nog det roligaste ämnet vi har. Förra gången gjorde vi gnurglor av gips med kondomer. Låter kanske lite konstigt men det var superroligt! Såhär blev mina gnurglor.


Back home.

Vi slutade tidigt och har precis ätit lite mellis och tagit en kopp te. Nationella gick bra tror jag. Läsförståelsen var lättast men jag svarade på alla frågor i alla fall. Vanligtvis brukar de vara ganska snälla i rättningen. Nu ska jag strax iväg och vara barnvakt. Idag blir det ändå till elva men det är lika bra för jag har redan handlat upp min månadspeng så jag är i behov av pengar! I sommar skulle jag vilja ha ett bra sommarjobb, men för det första är det svårt att hitta ett roligt jobb och jag är bortrest lite då och då och då blir det svårt att hitta något som passar.

Har ni tänkt att skaffa något sommarjobb?



Prov!

Hjälp! Imorgon är det nationellt prov i engelska och just nu känns det som om det kommer gå åt skogen. Det finns så mycket som kan gå fel.  Vi har tydligen ganska kort om tid på oss också.. Det enda positiva med nationella prov är (om det nu finns något positivt med nationella prov) att man inte behöver plugga till dem. Fast då hade jag nog inte överlevt. Fast nu ska jag ta en kopp te och titta på Medium. Kanske det ger mig tur..



Önska mig lycka till! /Rebecca

What if...

Hej! Idag hade jag tänkt att åka in till stan och köpa/fixa lite saker. Väl där strulade alla bankomater så jag orkade inte gå runt i stan så jag tog en fika istället och åkte hem. Vilket tog betydligt längre tid än vanligt då jag var tvungen att gå i snigelfart för att inte halka och slå ihjäl mig. Gud, vad jag är trött på is, snö och kyla. Jag längtar tills våren och sommaren då man bara behöver dra på sig ett par shorts och en skön t-shirt och ändå se fräsch ut. Nu går jag istället runt i jacka, halsduk och vantar och stapplar fram på isen. Tänk om man ändå kunde...

...plocka bär på strå närhelst man får lust.



...dricka te på uteserveringar.                                                                                                                        




...eller bara chilla på stranden...                                                                                                                  



/Rebecca                                                                                                                                                       


Leighton Meester

Attans! Jag hade redan sett det här avsnittet av Gossip Girl. Fast det gjorde inte så mycket. Kläderna i serien är ju i alla fall underbara, allt bli bara bättre och bättre. Senare i vår ska ju Leighton Meester släppa sitt första studioalbum.  Det kommer tydligen vara mycket electropop, fast vissa låtar har redan läckt och jag tycker dem var jättebra så ser fram emot när hela albumet släpps. Tills dess får vi väl nöja oss med detta..




/Rebecca


 


Indisk linssopa med fyllda pitabröd

Indisk linssopa med fyllda pitabröd var ju riktigt gott! Kommer nog laga detta flera gånger.



Men nu är det te, choklad och Gossip Girl som gäller, yeey!



/Rebecca


Söndag, eftermiddagste, shopping & fairtrade.

Hej! Idag har det blivit lite allt möjligt. Först var det mässa med temat "For the World" och efteråt såldes  det både vintagekläder, fika och fairtrade produkter m.m. Det var jättemysig och jag köpte både en en väst i mocka/sammetsliknande tyg, en axelväska och två påsar fairtrade te och en fairtrademärktchokladbar. Min kära vän Annika kom däremot hem med en jättehäftig paljettblus i oversize och för den betalade hon bara tjugo kronor. Men jag är inte avundsjuk, allt jag köpte kostade bara åttio kronor och alla pengar går till Svenska Kyrkans organisation "Hela Världen" som hjälper människor i fattiga länder. Det blev helt klart dagens goda gärning! Har ni också haft en mysig söndag?

 
  
 



Nu ska jag slappa framför tv:n men ikväll ska jag testa att laga indisk linssoppa med pitabröd till middag för första gången. Hoppas det bli lyckat, återkommer med resultat!

/Rebecca

 


Anna Bergendahl.

God morgon!

Vad tycker ni om Melodifestivalen, vann rätt låt?



Jag trodde aldrig att Anna skulle vinna men hon var bra. Låten var lite mysig men hon är ju ganska oerfaren som artist så frågan är val hur bra hon klarar sig i Euorvision.


Nytt, fräscht & vårigt.

Välkommen till min "nya" blogg!

Nu har jag gjort om lite på bloggen. Känns fräscht, var trött på det gamla. Jag kommer att uppdatera oftare nu, antagligen på min nya bärbara dator. Det kommer bli mycket lättare att blogga än på våran gamla familjedator som alltid hänger sig.



Ven är jag då? Jo, jag heter Rebecca och fyller sexton år i december. Eftersom jag går i nian är det väldigt mycket plugg och annat just nu men jag hoppas att jag överlever..

Jag tycker som de flesta att det är kul med mode, kläder, foto, musik och vänner. Jag har alltid med mig min kamera så det bli ofta mycket foton. Jag tränar dans, och har gått på gymnastik men är tränare nu för vår roliga grupp! Jag är en te-fanatiker och dricker minst två koppar om dagen och skulle inte överleva utan tights som jag nästan alltid har på mig. Hoppas ni gillar det!

 /Rebecca

RSS 2.0